
A kertben sorjáznak a répák és gyöngyhagymák, na meg az akciós tarjaszeletek a hűtőben.
Összebarátkoztattam őket, íme az eredmény
Hozzávalók
1 kg csont nélküli szeletelt tarja
5 szál sárgarépa
8-10 gyöngyhagyma
1 fej makói vöröshagyma
só
borsikafű
pirospaprika
olaj
A tarjaszeleteket meghintjük sóval, borsikafűvel, pici pirospaprikával, rádobjuk a tisztított, negyedelt sárgarépákat, a felezett gyöngyhagymákat, és a karikákra vágott makói vöröshagymát. Lefedett tepsiben 180 fokos sütőben kevés vizet aláöntve megpuhítjuk a húst, majd a fedőt levéve pirosra sütjük (kb másfél óra).
Sült burgonyával, savanyú uborkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése