2012. június 16., szombat

Töltött kerek bébicukkini

Sikerült az idén tavasszal kerek cukkini magokat beszerezni.
A bokrok már hatalmasra nőttek, és ontják a kerek zöld labdákat.
Az íze sokkal lágyabb, mint a hagyományos cukkininek, illata egy kicsit a sárgadinnyére emlékeztet.
Igazi könnyű nyári csemege készült belőlük.








Hozzávalók:
3 db kb. 10 cm átmérőjű kerek bébicukkini
egy májkrém vagy 10 dkg májas
három szelet vízbe áztatott, kifacsart kenyér
fél fej vöröshagyma
étolaj
só, borsikafű, szárított oregano és bazsalikom, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:
A cukkiniket meghámozzuk, félbe vágjuk, belsejüket kivájjuk és felaprítjuk. A hagymát apróra kockázzuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felaprított cukkinibelsőt, sózzuk, borsikafűvel meghintjük, összepároljuk, és kihűtjük.
A kifacsart kenyérszeleteket a májassal, a hagymás cukkinibelsővel, sóval, borsikafűvel, oreganoval, bazsalikommal ízesítjük, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, majd összekeverjük.
A cukkinihajókat tűzálló tálba tesszük, az üregüket megsózzuk, majd beletöltjük a tölteléket, és meglocsoljuk egy kevés étolajjal.
180-190 fokon alufóliával letakarva addig sütjük, amíg a cukkini átpuhul (de nem fő szét), végül az alufóliát levesszük és a sütőbe visszatéve kicsit megpirítjuk a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...