Valami hűsítő finomságra vágytunk ebben a melegben, a fagyasztóban lapultak az erdei gyümölcsök.
Pillanatok alatt elkészül, csak a hűtés miatt kell várnunk egy kicsit.
Hozzávalók:
3,5 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
2-2,5 dl víz
10-15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
két evőkanál cukor
5 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál kakaópor
2 dkg étkezési keményítő
A kekszet a kakaóval és egy-két evőkanál tejjel összekeverjük, a poharak aljában szétterítjük.
A gyümölcsöket a vízben egy evőkanál cukorral felforraljuk, a gyümölcsöket kihalásszuk (a lére még szükség lesz). A levet a kevés hideg vízben feloldott keményítővel besűrítjük. (egy kis tálkába pár evőkanálnyi vizet teszünk, és csomómentesre keverjük benne a keményítőt, majd a forrásban lévő lébe keverjük. Lehetőleg kézi habverővel dolgozzunk, hogy csomómentes legyen a végeredmény. Egyet rottyan, és kész :)
A tejből a búzadarával és egy evőkanál cukorral tejbegrízt főzünk.
A poharak alján szétterített kekszes rétegre kanalazzuk a tejbegríz felét, erre kerülnek a gyümölcsök, majd ismét tejbegríz, a maradék gyümölcs, és végül a besűrített gyümölcslé.
Dermedésig hűtőbe tesszük, tálaláskor pár szem kristálycukorral szórjuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése