
Volt néhány kitétel:
- a sütőt nem kapcsoljuk be
- a fagyasztóba egy hete bedobott gyümölcsöket felhasználjuk
- a két maréknyi málnát is, ami a kertben mára megérett.
Kalóriaszegény (na jó, nem, azért mégsem egy lúdlábtorta), hűsítő finomság kerekedett belőle.
Itt jegyezném meg, hogy a lapzselatin továbbra sem barátkozik velem.
Hozzávalók:
3 evőkanál cukor
egy vaníliás pudingpor
fél liter tej
két dl víz
kb 15-20 dkg piros gyümölcs (meggy, eper, málna), de lehet több is
tíz db háztartási keksz
3 lap lapzselatin
A gyümölcsökből félreteszünk pár szemet a díszítéshez, a többit két dl vízben egy csapott evőkanál cukorral feltesszük főni, kicsit rotyogtatjuk, amíg a gyümölcs kiadja a színét. A gyümölcsöket kihalásszuk, vagy leszűrjük, és a levet felfogjuk.
A háztartási kekszet apróra tördeljük. A gyümölcsök főzőlevének felével meglocsoljuk a kekszdarabokat, és négy darab fagyis kehelyben, vagy desszertes tálkában elosztjuk. A kekszdarabokra kanalazzuk a gyümölcsöket is, egyenlően elosztva.
A vaníliás pudingporból a zacskón található leírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, és ha már nem túl forró, a poharakba öntjük a gyümölcsös-kekszes egyveleg tetejére. A puding tetejét kirakjuk gyümölccsel.
A három lapzselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd 5-6 perc után kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a megmaradt gyümölcsfőzőléhez. A levet a zselatin olvadásáig melegítjük, majd levesszük a tűzről. Ha már langyos, a pudingos réteg tetejére öntjük.
A zselatinréteg megszilárdulásáig (vagy fogyasztásig, ki meddig bírja) hűtőszekrénybe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése