Meggyszezon van.
A fa elérhető magasságig megkopasztva, meggy kimagozva.
Volt már meggyszósz, meggyleves, most terítéken a meggyes pite.
Egyszerű, bögrés recept.
Hozzávalók:
2 tojás
1 bögre tejföl
2 bögre cukor
fél bögre tej
3/4 bögre olaj
3 bögre liszt
fél sütőpor
40 dkg magozott meggy
A tojást, cukrot, tejfölt, tejet, olajat összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a nedves és száraz hozzávalókat összevegyítjük. Margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát, és a tetejére szórjuk a meggyszemeket.
180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbát végezzünk, ebből látszik, hogy átsült-e a tészta. Egy hústűvel a tészta közepébe szúrunk, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor készen van.
Ha langyosra hűlt, kockákra vágjuk, tetejét porcukorral hintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése