2012. június 26., kedd

Meggyes pite




Meggyszezon van.

A fa elérhető magasságig megkopasztva, meggy kimagozva.
Volt már meggyszósz, meggyleves, most terítéken a meggyes pite.

Egyszerű, bögrés recept.






Hozzávalók:
2 tojás
1 bögre tejföl
2 bögre cukor
fél bögre tej
3/4 bögre olaj
3 bögre liszt
fél sütőpor
40 dkg magozott meggy

A tojást, cukrot, tejfölt, tejet, olajat összekeverjük. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a nedves és száraz hozzávalókat összevegyítjük. Margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát, és a tetejére szórjuk a meggyszemeket.
180 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, tűpróbát végezzünk, ebből látszik, hogy átsült-e a tészta. Egy hústűvel a tészta közepébe szúrunk, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor készen van.
Ha langyosra hűlt, kockákra vágjuk, tetejét porcukorral hintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...