Epermániás vagyok, nem is titkolom.
Ja bocs, szamóca :)
Illatban, ízben, látványban egyetlen gyümölcs sem veszi fel a versenyt vele.
Sajnos már az utolsó köröket futjuk a szamócásban, de még mindig akadnak apró mézédes vörös gömböcök a sűrű zöld lomb alatt.
Volt negyven deka eprem (csakazértis eper), és egy szabad órám.
A végén meg kisült belőle valami.
Valami igencsak finom valami.
Hozzávalók (12 darab lesz belőle):
30 dkg liszt
egy teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
egy tojás
15 dkg porcukor
50 ml napraforgóolaj
egy zacskó vaníliás cukor
2 dl tej
30 dkg málna
5 dkg fehércsoki. Vagy tejcsoki. Vagy étcsoki. Vagy csoki, bármilyen.
kevés olvasztott margarin a muffinforma kikenéséhez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szódabikarbónát és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal, a tejjel elkeverjük.
Egy szűrőn áttörjük az eper felét, és az így kapott epervelőt a tejes keverékhez adjuk. A maradék eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. A csokit is apróra vágjuk.
A tejes és a lisztes keveréket összekeverjük, beleforgatjuk a darabolt epret és a csokit.
Margarinnal (vagy vajjal) kikent muffin sütőforma mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral, eperrel díszítjük.
Vagy tejszínhabbal, ami nálam most elmaradt.
De így is mennyei. Nagyon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése