2012. május 13., vasárnap
Kolbászos szalonnás muffin sajttal
Alapvetően inkább a sós sütiket szeretem, mint az édeset.
Van olyan, hogy egy kocka csoki után egy hétig sem kívánom az édességet.
Egy hasonló pillanatban született ez a muffin.
Na meg persze úgy, hogy a párom azt találta mondani, hogy egy kis húsos szalonna mindennek jót tesz :)
Hozzávalók:
20 dkg liszt
egy csapott teáskanál szódabikarbóna
egy csapott teáskanál sütőpor
egy tojás
2 dl tej
kb. 1 dl tejföl
2-3 evőkanál olaj
só, bors
kevés olvasztott vaj vagy margarin
10 dkg füstölt, főtt bacon
10 dkg sajt (általában trappistát használok)
5 dkg füstölt kolbász
egy közepes fej vöröshagyma
Elkészítés:
A szalonnát, kolbászt felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, pici olajon üvegesre pároljuk, a szalonnát is kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.
A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük.
Egy másik tálban a tojást, tejet, olajat, tejfölt, egy csipet cukrot, két nagy csipet sót, kevés borsot kézi habverővel összekeverünk.
A tejes keveréket a lisztessel összeforgatjuk, és hozzáadjuk a szalonnás keveréket is (zsiradékkal együtt). 5 dkg sajtot almareszelőn lereszelünk, vagy felkockázzuk, és ezt is beleforgatjuk.
Olvasztott vajjal kikent muffintepsiben elosztjuk a masszát, a maradék sajtot lereszeljük, a tetején elosztjuk, és közepesen meleg, előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük (tűpróbáig).
A belevalókat (kolbász, sajt, hagyma, szalonna) ízlés szerint változtathatjuk, de arra figyeljünk, hogy a túl sok "töltelék" elnehezítheti a tésztát.
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése