
Májusban az idényzöldségek és gyümölcsök többek között a következők:
spárga, eper, sóska, spenót, újhagyma, hónapos retek, saláta, ruccola, madárbegysaláta, bodza.
Ezeket könnyebb beszerezni a piacról, vagy épp a kertből leszüretelni a szerencsésebbeknek.
Az eheti menü a fentiek felhasználásával került összeállításra.
hétfő
kínai pirított tészta zöldségekkel és húsgolyókkal
(pirított tészta, wokban párolt hagymával, répacsíkokkal, káposztával, borsóval, kínai fűszerrel, szójaszósszal, mellé húsgolyók - ez utóbbi el is hagyható)
kedd
- zöldséges sertésragu rizzsel
(zöldbabbal, borsóval, répakockákkal párolt sertésragu majorannával, borsikafűvel, párolt rizzsel)
szerda
- sóskafőzelék tükörtojással
no comment :)
csütörtök
- paprikás krumpli kolbásszal
(egyszerű, de nagyszerű, savanyú uborkával, friss kenyérrel)
péntek
- gombás tokány nokedlivel
(sertéscsíkok pörköltalapon csiperkével)
szombat
- baconbe tekert spárga (sós, cukros, citromleves vízben blansírozott spárgát bacon-be tekerve jénaiban megsütjük)
- csirkemell párolva (csirkefűszerkeverékben és kevés olajban fél órára bepácoljuk a csirkemellszeleteket, majd fehéredésig sütjük, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk)
- fűszeres pirított krumpli (meghámozott közepes méretű, negyedelt burgonyákra só, bors, pirospaprika, kevés olaj öntve, összeforgatva, majd sütőben ropogósra sütve)
vasárnap
- gulyásleves
(örök klasszikus)
- sült csirkecomb vitaminsalátával
(saláta: retek, fejes saláta, ruccola, madársaláta, öntetként fűszeres kefír pl. kaporral, metélőhagymával)
- epres palacsinta
(a palacsintákba összedarabolt eper kerül nagyon kevés cukorszirupban összeforralva, egész eprekkel spékelve a végén, porcukorral megszórva)
- bodzaüdítő
(a bodzavirágot megmossuk, vízbe áztatjuk citromkarikákkal együtt, pár órára állni hagyjuk, tetszés szerint ízesítjük cukorral, vagy édesítővel)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése