Lassan, adalékanyag nélkül, nem zacskóból.
A következő kaja házi ketchup felhasználásával készül.
Nem az igazi olasz recept, de adalékanyag- és pormentes.
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
egy kis fej vöröshagyma
egy répa
5 dl házi ketchup
kevés olaj
só, bors, cukor, bazsalikom
A vöröshagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk (hagyma nem feltétlenül szükséges bele), majd rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. A megtisztított sárgarépát lereszeljük almareszelőn, és ezt is a húshoz adjuk, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal meghintjük. Felöntjük a házi ketchuppal, és egy kevés (néhány evőkanálnyi) vízzel. A paradicsom savassága miatt egy teáskanálnyi cukrot is szoktam beletenni. Lassú tűzön készre pároljuk körülbelül egy óra alatt. A spagettit al dente-re főzzük, és tálaláskor akár összekeverjük a raguval, akár mellé tálaljuk, megszórjuk reszelt sajttal.
Ha lehet, parmezánnal.
Ha nem, úgy a trappista is megteszi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése