2012. május 26., szombat

Bolognai ragu spagettivel

Régebben mindig a bolti zacskós bolognaiport vettem, ha gyorsan akartam egy "bolognait" megfőzni. Aztán rájöttem, hogy ennek pont az a lényege, hogy nem gyorsan készül.
Lassan, adalékanyag nélkül, nem zacskóból.
A következő kaja házi ketchup felhasználásával készül.
Nem az igazi olasz recept, de adalékanyag- és pormentes.



Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
egy kis fej vöröshagyma
egy répa
5 dl házi ketchup 
kevés olaj
só, bors, cukor, bazsalikom

A vöröshagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk (hagyma nem feltétlenül szükséges bele), majd rádobjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. A megtisztított sárgarépát lereszeljük almareszelőn, és ezt is a húshoz adjuk, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és bazsalikommal meghintjük. Felöntjük a házi ketchuppal, és egy kevés (néhány evőkanálnyi) vízzel. A paradicsom savassága miatt egy teáskanálnyi cukrot is szoktam beletenni. Lassú tűzön készre pároljuk körülbelül egy óra alatt. A spagettit al dente-re főzzük, és tálaláskor akár összekeverjük a raguval, akár mellé tálaljuk, megszórjuk reszelt sajttal. 
Ha lehet, parmezánnal. 
Ha nem, úgy a trappista is megteszi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...